Advocaatcake
Houd jij ook zo van advocaat? Met dit recept kun je nu ook de smaak van advocaat beleven in de vorm van een cake. Voortaan geen advocaat drinken, maar opeten. Gun je smaakpapillen deze verrassing. Deze advocaatcake is lekker voor de paasbrunch of bij de koffie. Hij is niet moeilijk te maken en erg lekker!
Bereidingstijd: 1 uur en 15 min.
Dit heb je nodig:
- 250 g boter, op kamertemperatuur
- 100 g poedersuiker
- 4 eieren
- 125 ml advocaat
- 1 tl vanille-extract
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder snufje zout
Zo ga je te werk:
- Klop de boter met de poedersuiker met de garde van de keukenmachine licht en romig.
- Voeg één voor één de eieren toe en voeg daarna de advocaat en het vanille-extract toe en meng goed.
- Zeef het bakmeel met het bakpoeder en het zout. Voeg het toe aan de overige ingrediënten en meng tot er een egaal beslag is ontstaan.
- Giet het beslag in een ingevet cakeblik of tulbandvorm en bak de cake in een voorverwarmde oven 50 minuten op 180 graden.
- Test of de cake gaar is door met een satéprikker in het midden te steken. Is de prikker niet schoon? Laat de cake dan nog wat langer bakken. Als de cake gaar is, haal hem dan uit de oven. Laat hem tien minuten afkoelen in het blik en draai hem daarna om op een rooster. Laat volledig afkoelen. Bestrooi de cake voor het serveren met poedersuiker voor een mooi effect.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.