Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

Recept voor stoofpeertjes met rode wijn, basterdsuiker en kaneel. Lees hier hoe je eenvoudig zelf thuis de lekkerste stoofpeertjes kunt maken.
Bereidingstijd: 90 min.

Dit heb je nodig:

  • 16 stoofperen (Gieser Wildeman)
  • 1 fles rode wijn
  • 100 g basterdsuiker
  • 1 kaneelstokje

Zo ga je te werk:

  1. Zet de hele, geschilde stoofperen (laat het steeltje eraan zitten) in een pan met rode wijn, zodat ze zijn ondergedompeld.
  2. Voeg het kaneelstokje en de basterdsuiker toe.
  3. Laat de peertjes één tot anderhalf uur op een zacht pitje sudderen.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.