Glühwein

Glühwein

Een onmisbaar recept voor de wintertijd.
Aantal personen: 6.
Bereidingstijd: 40 min.

Dit heb je nodig:

  • 2 sinaasappels
  • 8 kruidnagelen
  • 1 fles rode wijn
  • 4 el bruine basterdsuiker

Zo ga je te werk:

  1. Prik in een van de sinaasappels acht kruidnagels.
  2. Snijd van de andere sinaasappel de schil in reepjes en pers het sap eruit.
  3. Giet de fles rode wijn, met het kaneelstokje, de sinaasappel met kruidnagels, de reepjes schil en de basterdsuiker in een pan.
  4. Warm het geheel op en laat het op een laag vuur met deksel op de pan minstens een half uur tegen de kook aan ‘sudderen’.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.