Wandeling van de maand: Geldermalsen

Wandeling van de maand: Geldermalsen

De wandeltip voor april gaat door het hart van de Betuwe, langs bloeiende fruitbomen en door het polderlandschap. De link naar de gratis routebeschrijving van deze 19 km lange route vind je hieronder.

Ga naar de downloadpagina voor de gratis routebeschrijving van de Groene Wissel Geldermalsen.

Elke maand krijg je van Landleven en Wandelzoekpagina een leuke wandeltip met gratis routebeschrijving. Voor april tippen wij de Groene Wissel Geldermalsen.

Met deze wandelroute maak je een prachtige en afwisselende wandeling door het hart van de Betuwe. Over rustige asfaltwegjes wandel je langs vele boomgaarden, over een schitterend 2 km lang graspad en door een natuurgebied naar het schilderachtige, historische (Oranje)vestingstadje Buren. Na de rustige asfaltwegjes door het open polder- en Lingelandschap leg je het laatste deel door Geldermalsen af over de Lingedijk en komt daarmee langs het centrum, de jachthaven en een park langs de Linge.

Over deze wandeling


Esther van Middendorp
Door
Esther van Middendorp

Als kind groeide Esther op op het Veluwse platteland. De geboorte van jonge dieren, uren zwerven door het bos, een onverwachts treffen met een wild zwijn of edelhert… het waren de ingrediënten van haar jeugd. Als redacteur bij Landleven vertaalt ze haar liefde voor de natuur naar verhalen over de meest uiteenlopende onderwerpen op dit gebied. Daarnaast ontwerpt, maakt en beschrijft ze veel van de doe-het-zelf-artikelen: van praktisch bordenrek tot nostalgische duwslee.