Havermout shake
Soms heb je niet altijd de tijd om lekker uitgebreid te ontbijten. Dan wil je juist even snel wat kunnen eten voor je weg moet. Deze havermout shake is hier perfect voor. Deze shake is snel klaar en staat garant voor een gezond ontbijtje. Je kan er ook goed een restje afgekoelde havermoutpap in verwerken.
Bereidingstijd: 15 min.
Dit heb je nodig:
- 3 el havermoutvlokken
- 5 el melk
- 1 rijpe banaan
- 1 handjevol blanke amandelen
- wat melk of yoghurt, om aan te vullen
Zo ga je te werk:
- Meng de havermoutvlokken met de melk in een klein pannetje.
- Breng het al roerend aan de kook en laat het enkele minuten doorkoken. Laat het daarna afkoelen.
- Meng in een hoge mengkom de afgekoelde havermoutpap met de banaan en de amandelen.
- Voeg melk of yoghurt toe om er een mooie drinkbare shake van te maken.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.