Witte glühwein

Witte glühwein

Verkleumde handen na een koude winterwandeling kunnen weer heerlijk warm worden rond een warm glaasje glühwein. Van rode of witte wijn, of alcoholvrij van appelsap; met de recepten in het decembernummer van Landleven kun je alle kanten op! Hier vind je het recept voor witte glühwein. Kijk in Landleven december voor een rode en een alcoholvrije variant en veel tips

Dit heb je nodig voor witte glühwein:

  • 1 fles witte wijn
  • 1 kaneelstokje
  • 2 schijfjes gedroogde sinaasappel
  • 2 schijfjes gedroogde citroen
  • 2 el gedroogde vlierbloesem (eventueel in een thee-ei)
  • 6 amandelen
  • 2 el gedroogde cranberry’s

Zo ga je te werk:

  • Meng alle ingrediënten in een ruime pan.
  • Verwarm het mengsel langzaam, maar laat het niet koken.
  • Laat het een half uurtje trekken op een laag vuur.
  • Schep de witte glühwein in mooie glazen of kopjes en serveer.

Klik hier voor het recept voor rode glühwein.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.