Doperwtjessoep

Doperwtjessoep

Een fris zomersoepje met doperwtjes en gember.
Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 25 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 cm verse gember (geraspt)
  • een scheutje olijfolie
  • 450 g verse doperwtjes
  • 500 mlĀ kruidenbouillon
  • 1 el suiker
  • 200 ml zure room
  • rasp en sap van 1 citroen
  • handjevol muntblaadjes

Zo ga je te werk:

  1. Smoor de ui en de gember in een scheut olijfolie tot de ui glazig is.
  2. Voeg de doperwtjes toe en laat ze 10 minuten op een laag vuur garen.
  3. Voeg de bouillon en de suiker toe, zet het vuur hoger en laat de soep even goed doorkoken.
  4. Neem de pan van het vuur en laat het geheel iets afkoelen.
  5. Pureer de soep met de staafmixer.
  6. Meng de zure room met citroenrasp en citroensap en de fijngesneden muntblaadjes.
  7. Serveer de soep koud of warm met een flinke schep van het room-muntmengsel.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.