Geitenyoghurt

Geitenyoghurt

Maak gemakkelijk je eigen geitenyoghurt.

Bereidingstijd: 10 minuten (+ 24 uur laten staan)

Dit heb je nodig:

  • 1 l geitenmelk, direct van de geit
  • 2 dl (geiten)yoghurt
  • een thermoskan

Zo ga je te werk:

  1. Vul de thermoskan met versgemolken geitenmelk (van ongeveer 30 graden).
  2. Voeg hieraan twee eetlepels yoghurt toe en laat het geheel 24 uur staan.
  3. Giet de yoghurt vervolgens over in een andere schaal en bewaar hem in de koelkast.
  4. Houd altijd twee eetlepels van je zelfgemaakte yoghurt achter om opnieuw yoghurt te kunnen maken.

Tip: Werk bij het bereiden van verse producten in een tochtvrije ruimte en op kamertemperatuur voor het beste resultaat.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.