Gekleurde aardappels uit de oven

Gekleurde aardappels uit de oven

Er valt met aardappels meer te beleven dan alleen het bekende bintje. Met deze soorten zet je een aardappelschotel op tafel die er niet alleen anders uitziet, maar die ook nieuwe smaken meebrengt.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 15 min.

Dit heb je nodig:

  • 400 g Roseval aardappels
  • 400 g truffelaardappels
  • 400 g Ratte aardappels
  • scheut olijfolie 2 el
  • verse, fijngehakte tijm
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • wat peper en zout naar smaak

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  2. Schil de aardappels niet, maar boen ze goed schoon zodat ook eventuele bestrijdingsmiddelen worden verwijderd.
  3. Droog de aardappels af en snijd ze in grove stukken.
  4. Vet de ovenschaal in en leg de aardappelstukken erin.
  5. Strooi hierover zout, peper en tijm. De liefhebbers kunnen er ook nog knoflook bij doen.
  6. Besprenkel de schotel royaal met olijfolie en zet de schaal in de oven. Schep de aardappels zo nu en dan om.
  7. Na een klein uur zijn ze gaar. Heerlijk met allerhande groente of salade.