Vegetarische rodekoolsalade

Vegetarische rodekoolsalade

Een frisse herfstsalade met appel en rode kool.
Bereidingstijd: 20 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 rodekool
  • 2 appels (liefst zure)
  • 2 el blanke rozijnen of een handvol fijngehakte dadels
  • 1 dunne prei
  • 2 of 3 ringen ananas in stukjes (vers of uit blik)
  • naar smaak fijne blokjes kaas, bijvoorbeeld roquefort of lekkere boerenkaas
  • 2 el zure room
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 1 volle tl milde kerriepoeder
  • sap en raspsel van 1 sinaasappel
  • 1 el melk

Zo ga je te werk:

  1. Schaaf of snijd de rodekool in zeer fijne reepjes en verwijder de harde nerven.
  2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in schijfjes.
  3. Laat de rozijnen of dadels zo’n vijf minuten wellen in heet water en giet ze daarna weer af.
  4. Snijd de prei in dunne ringetjes.
  5. Meng rode kool, appels, rozijnen, prei, ananas en eventueel kaas goed door elkaar en serveer de salade in een grote schaal.
  6. Klop de zure room los met het kaneel- en kerriepoeder, het sinaasappelsap en -raspsel en de melk.
  7. Serveer deze dressing apart bij de salade.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.