Pittige stamppot van witte kool
Deze stamppot van witte kool is lekker pittig dankzij een beetje cajunkruiden en sambal. Serveer deze lekkere winterse stamppot bijvoorbeeld met gehaktballetjes en uitjes.
Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 40 min.
Dit heb je nodig:
- 1,2 kg kruimige aardappelen
- 750 g witte kool
- naar smaak zout en peper
- klontje boter
- scheut melk
- 1 tl cajunkruiden
- 1 el sambal
Zo maak je de stamppot van witte kool:
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en leg ze in een ruime pan met water (voeg zout naar smaak toe).
- Maak de kool schoon en snijd hem in reepjes.
- Doe de groente bij de aardappelen in de pan en kook het geheel in zo’n 20 minuten gaar.
- Giet de aardappelen met kool af en stamp het geheel tot een dikke puree.
- Voeg een klontje boter en een scheut melk toe.
- Roer als laatste de kruiden en de sambal door de stamppot.
- Lekker met jus en oud-Hollandse gehaktballen met uitjes.
Serveertips stamppot witte kool
Hollandse gehaktballen
Lekker bij deze stamppot van witte kool: ouderwetse Hollandse gehaktballen! Mét een scheutje ketjap manis en stukjes ui. Serveer de gehaktballen – zoals het hoort- bij aardappels en groentes.
Zelf rookworst maken
Met het stamppottenseizoen is ook het rookworstenseizoen weer aangebroken. Dennis Lonis uit Opmeer geeft zijn persoonlijke recept prijs én allerlei extra tips.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.