Boerenchocolademelk

Boerenchocolademelk

Lekker op winterse dagen, ook voor de kinderen.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten

Dit heb je nodig:

  • 800 ml (boeren)melk
  • 100 g pure chocolade

Zo ga je te werk:

  1. Voor vier glazen.
  2. Breng de melk in een steelpannetje zachtjes al roerend aan de kook.
  3. Schenk de melk in vier hittebestendige glazen.
  4. Geef bij elk glas 25 gram chocolade om in de warme melk te laten smelten.
  5. Goed roeren en smullen maar!

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.