Stevige knolselderijsoep
Deze stevige knolselderijsoep serveer je met gerookte forel en frisse tuinkers. Heerlijk als voorgerecht op een winterse avond.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Dit heb je nodig:
- 1 ui
- 1 knolselderij
- 2 el olijfolie
- 1 l groentebouillon
- 150 ml kookroom
- naar smaak versgemalen peper
- 2 gerookte forelfilets
- 2 el geknipte tuinkers
Zo ga je te werk:
- Maak de ui schoon en snipper hem.
- Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes.
- Fruit de ui in de olijfolie en bak de knolselderij vijf minuten mee.
- Voeg een liter groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Kook de knolselderij in vijftien minuten zachtjes gaar.
- Pureer de knolselderijsoep met de staafmixer.
- Roer er de kookroom en wat versgemalen peper naar smaak door.
- Verwarm de knolselderijsoep nog twee tot drie minuten en schep het gerecht in vier diepe soepborden.
- Snijd vier gerookte forelfilets in reepjes en verdeel deze.
- Strooi er als laatste wat fijngeknipte tuinkers over.
Meer recepten met knolselderij
Knolselderij-aardappelpuree
Knolselderij heeft een bescheiden uiterlijk, maar qua culinaire prestaties doet deze groente zeker niet onder voor zijn elegantere soortgenoten. Maak bijvoorbeeld eens deze lekkere knolselderij-aardappelpuree.
Hele knolselderij uit de oven
De basis van dit recept is niet moeilijk: een doodsimpele knolselderij. Maar probeer dit ovenrecept eens, want als je deze smaaksensatie op tafel zet, zal iedereen verbaasd zijn hoe lekker zo’n gewone knol eigenlijk kan zijn.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.