Gebakken vijg met zoethout, lange vingers en roomkaas

Gebakken vijg met zoethout, lange vingers en roomkaas

Een bijzonder recept met vijgen en roomkaas.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten

Dit heb je nodig:

  • 4 vijgen
  • 100 g suiker
  • 50 g boter
  • 50 g poedersuiker
  • 80 g roomkaas
  • 15 g zoethoutpoeder
  • 150 g bloem
  • 50+50+50 g suiker
  • 2 eieren
  • een snufje zout

Zo ga je te werk:

  1. Was de vijgen en snijd ze in vieren.
  2. Meng de suiker met het zoethoutpoeder en strooi dit over de vijgen.
  3. Bak de vijgen in de boter.
  4. Meng de roomkaas met een beetje poedersuiker en de rasp van de gewassen citroen.
  5. Oven voorverwarmen op 175 graden.
  6. Scheid de eieren en vang de dooiers en het eiwit apart op, elk in een eigen schaal.
  7. Klop zowel de eidooiers als de eiwitten op met elk 50 gram suiker.
  8. Voeg de opgeklopte eiermengsels samen en zeef de bloem en een snufje zout erdoor.
  9. Doe het mengsel over in een spuitzak en spuit het in banen op een bakmatje.
  10. Strooi 50 gram suiker over de banen en bak deze af gedurende 10 minuten.
  11. Voor het serveren de roomkaas tussen twee lange vingers smeren.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.