Witlof met hazelnootpesto

Witlof met hazelnootpesto

Rijpe noten van de hazelaar zijn bruin tot diep oranjegeel van kleur. September is de tijd waarin ze zich van hun bolster ontdoen en op de grond vallen. Het loont de moeite om de noten te rapen, te drogen en te bewaren.

Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 25 minuten

Dit heb je nodig:

  • 6 middelgrote witlofstronken
  • een scheut olijfolie
  • 275 ml hazelnootpesto

Zo ga je te werk:

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de witlof en een stuk van de stronkbasis.
  2. Snijd de stronkjes aan de lange kant doormidden.
  3. Verhit een pan met olie, bestrijk de binnenkanten van de witlof met hazelnootpasta en leg ze vervolgens in de pan met de bestreken kant naar boven.
  4. Laat de witlof ongeveer 20 minuten braden tot ze gaar is.
  5. Hazelnootpesto kun je zelf maken door gepelde hazelnoten heel fijn te maken tot een pasta in de keukenmachine of met de staafmixer. (Het is ook te koop bij De Hazelarij.)

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.