Gevulde notentaart

Gevulde notentaart

Een feestelijke gevulde taart met hazelnoten. Dit recept is genoeg voor vier personen.

Bereidingstijd: 90 minuten, incl baktijd

Dit heb je nodig:

  • 250 g boter
  • 230 g suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 250 g crème fraiche
  • 350 g bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 250 g grof gemalen hazelnoten
  • 140 g bruine suiker
  • 1 tl kaneel
  • 3 eieren

Zo ga je te werk:

  1. Klop de zachte boter, de suiker, de eieren en de vanillesuiker schuimig.
  2. Roer de crème fraîche erdoor.
  3. Roer er vervolgens een (vooraf gemengd) mengsel van bloem en bakpoeder door en kneed het geheel tot een deeg.
  4. Rooster de hazelnoten onder af en toe roeren in een pan (zonder olie) tot ze gaan geuren.
  5. Laat ze niet te bruin worden.
  6. Vet een tulbandvorm (doorsnede 26 centimeter) in met boter en strooi er 3-4 eetlepels van de hazelnoten doorheen en langs de rand.
  7. Meng de resterende hazelnoten met de bruine suiker en de kaneel.
  8. Vul de vorm met ongeveer de helft van het deeg.
  9. Verdeel het suiker-notenmengsel erover en doe hier de rest van het deeg over.
  10. Trek nu met een vork een spiraalvorm in het deeg.
  11. Verwarm de oven voor op 170 graden en bak de taart in ongeveer 60 minuten gaar.
  12. Haal de taart met een mes uit de vorm en laat haar op een rooster afkoelen.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.