Kweeperensoufflé

Kweeperensoufflé

Een frisse fruitsoufflé met kweepeer.

Aantal personen: 6-8
Bereidigstijd: 30 min
Baktijd: 30 tot 40 min

Dit heb je nodig:

  • 1 kg kweeperen
  • 2 el citroensap
  • 700 g suiker
  • 3 kruidnagelen
  • 1 kaneelstokje
  • 10 eieren
  • 5 bladerdeegbladen voor hartige taart (diepvries)
  • 2 eiwitten
  • naar smaak zout
  • 250 ml geklopte slagroom

Zo ga je te werk:

  1. Schil de kweeperen, snijd ze in kwarten en verwijder de klokhuizen.
  2. Kook de peren met het citroensap, de helft van de suiker, de kruidnagelen en de kaneelpijp totdat er een stroperige massa ontstaat.
  3. Voeg indien nodig een beetje water toe. Laat het afkoelen.
  4. Splits ondertussen de eieren.
  5. Klop de eidooiers au bain-marie luchtig los, voeg de rest van de suiker toe en laat onder regelmatig roeren op matig vuur indikken.
  6. Sla in een andere kom het eiwit, met een snufje zout, een beetje stijf en meng dit door de eigeelmassa.
  7. Bekleed een springvorm (doorsnede 24 centimeter) met het ontdooide deeg.
  8. Verwijder kruidnagelen en kaneelpijp uit de kweepeermassa en vul er de springvorm mee.
  9. Verdeel er daarna het eiermengsel over en bak de soufflé in een op 180 graden voorverwarmde oven dertig tot veertig minuten, tot de bovenkant goudbruin is.
  10. Serveer met slagroom.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.