Rijstepap

Rijstepap

Ouderwets lekker.

bereidingstijd: 35 min

Dit heb je nodig:

  1. 200 g dessertrijst
  2. 1 l volle melk
  3. mespunt zout
  4. (eventueel) 1 vanillestokje, opengesneden

Zo ga je te werk:

  1. Meng alle ingrediënten in een pan met een dikke bodem.
  2. Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat de rijst op een heel zacht vuur rustig doorkoken totdat de meeste melk opgenomen is en het er uitziet als pap (laat de pap nog wat meer inkoken, dan krijg je rijstebrij). Dit duurt ongeveer een half uur.
  3. Serveer de rijstepap met een klontje koude roomboter, wat bruine basterdsuiker en gemalen kaneel.

Ook lekker: klop een pakje slagroom lobbig en roer deze door de lauwwarme rijstepap. Serveer de roompap dan met enkele eetlepels aardbeienjam die u even in een pannetje hebt opgewarmd.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.