Marmelade van bloedsinaasappels

Marmelade van bloedsinaasappels

Fris, fruitig en gezond.

Dit heb je nodig:

  • 1 kg bloedsinaasappelen
  • 5 kumquats
  • sap van 1 perssinaasappel
  • sap van 1 limoen
  • 800 g halfzoete geleisuiker of -als u van zoet houdt- 2 kg gewone suiker

Zo ga je te werk:

  1. Maak de bloedsinaasappels, kumquats en de grapefruit onder stromend water goed schoon en snij ze vervolgens in dunne plakjes.
  2. Verwijder de pitten.
  3. Kook de in plakken gesneden vruchten gedurende 1,5 uur in 1 liter water.
  4. Snij de gekookte vruchten fijn en leg ze terug in het kookvocht.
  5. Voeg er de geleisuiker of gewone suiker en het sap van de perssinaasappel en de limoen aan toe.
  6. Breng de massa al roerende aan de kook.
  7. Heb je geleisuiker gebruikt, laat het dan 20 minuten zachtjes doorkoken.
  8. Wanneer je gewone suiker hebt toegevoegd, laat je de massa wat langer koken: tot de marmelade de juiste dikte heeft gekregen.
  9. Vul schone potten met de hete marmelade, sluit ze af en zet ze op kop.
  10. Na 10 minuten kun je ze rechtop zetten.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.