Amuse met garnalen en grapefruit

Amuse met garnalen en grapefruit

Een feestelijke amuse met Hollandse garnalen en frisse grapefruit.

Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 15 min

Dit heb je nodig:

  • 2 grapefruits, dik geschild
  • 1 el ketchup
  • 1 el mayonnaise
  • 1 el sherry
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 1 el verse peterselie, gesneden

Zo ga je te werk:

  • Snijd tussen de vliesjes van de grapefruit de partjes er uit.
  • Meng de ketchup, mayonaise en sherry door de garnalen, breng op smaak met zout en peper en verdeel over 8 glaasjes.
  • Leg er grapefruitpartjes erop.
  • Garneer met de peterselie.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.