Andijviepakketjes

Andijviepakketjes

Romige andijviepakketjes met Parmezaanse kaas en rauwe ham uit de oven.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 min

Dit heb je nodig:

  • 1 kg andijvie
  • 8-10 plakken rauwe ham
  • 500 g tomaten
  • 3 grote uien
  • 1 teentje knoflook
  • een scheutje olijfolie
  • naar smaak versgemalen peper
  • een handjevol Parmezaanse kaas
  • een bosje peterselie

Zo ga je te werk:

  1. Haal de bladeren andijvie los van de krop en beng ze met wat water en olijfolie aan de kook op de hete plaat.
  2. Zet ongeveer 10 minuten in de kookoven.
  3. Laat afkoelen.
  4. Maak met de bladeren rechthoeken van 20 x 10 centimeter.
  5. Leg hierop een plak rauwe ham en een schijfje tomaat.
  6. Vouw de pakketjes dicht.
  7. Fruit de in ringen gesneden uien met een teentje fijngesneden knoflook.
  8. Leg de uienringen onder in een ovenschaal.
  9. Leg hier de rest van de tomaten op, in blokjes gesneden, met fijngehakte peterselie en peper.
  10. Leg er de andijviepakketjes op en bestrooi met Parmezaanse kaas.
  11. Zet het geheel ongeveer 30 minuten in het midden van de braadoven tot de kaas licht gekleurd is.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.