Spinazietaart met geitenkaas

Spinazietaart met geitenkaas

Verse spinazie luidt het begin van het nieuwe oogstseizoen in. Verwerk de knapperige blaadjes eens in een spinazietaart. Samen met geitenkaas vormt deze verse groente een verleidelijke combinatie.
Bereidingstijd: 1 uur

Dit heb je nodig:

  • 1,5 kg verse, geslonken spinazie (of eventueel 700 g diepvries)
  • 75 g zachte geitenkaas
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handjevol gepelde walnoten
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • naar smaak zout en versgemalen peper
  • 1 rol bladerdeeg

Zo ga je te werk:

  1. Snijd de geslonken spinazie redelijk fijn en druk het overtollige vocht er goed uit.
  2. Snijd het uitje en de knoflook fijn en bak ze even in een scheut olijfolie aan.
  3. Meng de spinazie erdoor en giet het mengsel in de taartvorm.
  4. Verdeel de in plakjes gesneden geitenkaas en de walnoten gelijkmatig over de spinazie.
  5. Klop drie eieren los en meng ze met de slagroom. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Giet het ei-roommengsel over de spinazie.
  7. Dek het af met het verse bladerdeeg (als u geen rol kunt krijgen, kunt u ook vijf ontdooide plakjes bladerdeeg gebruiken).
  8. Druk de randen goed aan en snijd overtollig deeg af.
  9. Snijd uit het overgebleven deeg enkele blaadjes en en een steeltje ter versiering en leg die op de taart.
  10. Klop het laatste ei los in een kommetje en bestrijk hier het bladerdeeg mee.
  11. Zet de taart in een op 200 graden voorverwarmde oven. Bak hem in zo’n 40 minuten gaar.
  12. Dek de taart op het laatst eventueel af met een stuk aluminiumfolie als het deeg te donker dreigt te worden.
  13. Serveer direct; lekker met een tomaten-mozzarellasalade.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.