Kleurrijke groentestoof

Kleurrijke groentestoof

Ben jij ook in het bezit van een slowcooker? In deze elektrische pan kook je de ingrediënten urenlang heel zachtjes. Zo kan je op een gemakkelijke manier de heerlijkste stoverijen op tafel te zetten. Eén van onze favorieten: deze kleurrijke groentestoof, die je natuurlijk ook in een gewone pan kunt maken.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 7 uur

Dit heb je nodig:

  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 800 g stoofvlees, in blokjes
  • 1 el bloem
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook, gepeld en geplet
  • 100 g spruitjes
  • 3 pastinaken
  • 2 wortels
  • 1/2 kleine pompoen, in blokjes of gerookt en gepureerd
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje verse tijm
  • 1 takje verse rozemarijn
  • paar blaadjes verse salie
  • 200 ml droge witte wijn
  • 300 ml runderbouillon
  • naar smaak zout en versgemalen zwarte peper

Zo ga je te werk:

  1. Laat de boter en de olie smelten in een pan.
  2. Strooi de bloem over de blokjes vlees zodat ze aan alle kanten bedekt zijn.
  3. Braad het vlees op hoog vuur aan.
  4. Voeg de ui toe en laat deze enkele minuten fruiten.
  5. Doe de schoongemaakte en eventueel in stukken gesneden groentes in de slowcooker. Leg het vlees en de kruiden er bovenop.
  6. Voeg de wijn en de bouillon toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de stoofpot zo’n 6 tot 7 uur garen op de laagste stand.
  7. Lekker met gekookte aardappelen en een schepje gremolata.

Tip: Gremolata maak je door de rasp van 1 citroen, 1 teentje knoflook en een handvol bladpeterselie in een vijzel tot een pasta te malen.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.