Meringue

Meringue

Een heerlijk zoet nagerecht voor het hele jaar.
Bereidingstijd: 1 uur

Dit heb je nodig:

  • 6 eieren
  • snufje zout
  • 300 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl maizena
  • 1 tl azijn
  • Verder keukenmixer met gardes

Zo ga je te werk:

  1. Maak de beslagkom en gardes eerst brandschoon en vetvrij. Haal eventueel een doormidden gesneden citroen door de kom om deze te ontvetten.
  2. Scheid de eiwitten van de dooiers (je gebruikt alleen het wit, de dooiers kun je bijvoorbeeld verwerken in de citroenpasta). Zorg dat er geen enkel spoortje geel in het wit komt, anders zullen de eiwitten niet stijf worden.
  3. Klop de eiwitten met een snufje zout tot ze schuimig zijn en het schuim zachte pieken vormt.
  4. Voeg dan lepel voor lepel de suiker toe en op het laatst de maizena en de azijn.
  5. Klop net zo lang tot het eiwit stijf is en een mooie parelmoerglans heeft. Dit duurt minimaal een minuut of vijf, het gebruik van een vrijstaande mixer is daarom erg handig.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het schuim over de bakplaat en maak er slordige pieken van.
  7. Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven op 150 graden en bak het zo’n 40 minuten.
  8. Zet de oven daarna uit en laat het schuim in de oven afkoelen, met de deur op een kiertje.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.