Dieren

Dieren

Dit zijn de dierentips voor de tuin in februari. 

  • Zet bij aanhoudende vorst een plat bakje met water neer voor de vogels of een bakje met fijngestampte ijsblokjes. Dek het af met gaas, zodat de vogels er niet in kunnen badderen.
  • Met snoeihout kun je een nuttige takkenhaag maken waarin de vogels en insecten hun toevlucht kunnen zoeken. Sla om de halve meter twee palen in de grond en duw daartussen alle snoeiafval.
  • Februari is de maand, waarin je nieuwe nestkasten kunt ophangen. Als je ze zelf bouwt, gebruik dan 2 centimeter dik hout. Je moet er rekening mee houden, dat iedere vogelsoort specifieke eisen stelt aan de afmetingen van de kast.
  • Vogels kunnen het hele jaar bijgevoerd worden. Ze zullen zich niet volproppen als hun honger gestild is, ook verleren ze niet zelf hun voedsel te vinden.

Wil je terug naar het overzicht van de tuintips van februari?

Terug


Angela Groenbos
Door
Angela Groenbos

Angela schrijft de tuinverhalen voor Landleven. Daardoor komt ze in de mooiste landelijke tuinen van Nederland. Overal neemt Angela wel ideeën mee die ze in haar eigen tuin wil toepassen. Dat is nog wel een project in ontwikkeling: rond haar woonboerderij verschijnen nu de eerste borders en ze is dit jaar enthousiast begonnen met een moestuin. Wat Angela nog mist aan kennis compenseert ze ruim met enthousiasme voor alles wat groeit en bloeit. Haar vingers zijn nog niet groen, maar zien wel regelmatig zwart van tuinaarde.