Wandeling van de maand: Groene Wissel Maastricht

Wandeling van de maand: Groene Wissel Maastricht

De wandeltip voor januari is er een in het diepe Zuiden. Het is een route van 9 kilometer over de stadswallen van Maastricht, langs de Jeker, de Hoge Fronten en de Sint Servaasbasiliek.

Een wandeling door het groen van Maastricht. De rondwandeling start bij station Maastricht, loopt over de Onze Lieve Vrouwewal, door de Helpoort, langs de stadsmuur, over prachtige wandelpaden langs de Jeker en door het Stads-, Aldenhof- en Waldeckpark. Kuierend over de hoge verdedigingswallen heb je een prachtig uitzicht over de stad. Langs de monumentale Sint Servaasbasiliek, over het Vrijthof, het Marktplein met Stadhuis en de Maasboulevard wandel je weer naar het station. Hier vind je de wandelroute van de Groene Wissel Maastricht.

Groene Stadswissels zijn leuke, korte groene wandelingen die uitstekend zijn te combineren met andere stadse activiteiten. De wandelingen beginnen en eindigen bij hetzelfde treinstation of dezelfde bushalte. Meer Groene Stadswissels vindt u hier.

Je wandelt over prachtige wandelpaden langs de Jeker en door het Stads-, Aldenhof- en Waldeckpark. – Foto: Bart van der Schagt


Angela Groenbos
Door
Angela Groenbos

Angela schrijft de tuinverhalen voor Landleven. Daardoor komt ze in de mooiste landelijke tuinen van Nederland. Overal neemt Angela wel ideeën mee die ze in haar eigen tuin wil toepassen. Dat is nog wel een project in ontwikkeling: rond haar woonboerderij verschijnen nu de eerste borders en ze is dit jaar enthousiast begonnen met een moestuin. Wat Angela nog mist aan kennis compenseert ze ruim met enthousiasme voor alles wat groeit en bloeit. Haar vingers zijn nog niet groen, maar zien wel regelmatig zwart van tuinaarde.