Hangop

Hangop

Zelf dikke, romige hangop maken is heel makkelijk. Het enige dat je nodig hebt is een pak goede kwaliteit boerenyoghurt. Lees hier hoe je de lekkerste hangop maakt.
Bereidingstijd: 4 uur

  1. Koop volle boerenyoghurt: de kwaliteit van de yoghurt bepaalt de kwaliteit van de hangop.
  2. Bekleed een vergiet of zeef met een theedoek. Dit moet een schone theedoek zijn, gewassen zonder wasverzachter om geurtjes te voorkomen. Maak de theedoek even nat onder de koude kraan en wring hem weer uit.
  3. Zet het vergiet of de zeef op een grote kom, zodat het lekvocht ergens naartoe kan. Giet de yoghurt in de theedoek en laat hem zo uitlekken, minimaal 4 uur maar een hele nacht is nog beter.
  4. Schraap alle dik geworden hangop uit de theedoek en hij is klaar om te serveren.

Zelfgemaakte hangop met stoofpeertjes en muesli.
Zelfgemaakte hangop met stoofpeertjes en muesli. Foto: Otto Kalkhoven

Hangop met stoofpeertjes en muesli

Een lekkere serveertip: zelfgemaakte hangop met afgekoelde stoofpeertjes en notenmuesli!


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.