Wandeling van de maand: Heuvelrugroute Austerlitz

Wandeling van de maand: Heuvelrugroute Austerlitz

Deze wandelroute in de buurt van Austerlitz (Utr.) gaat door veel bos en via een schaapskooi. Hieronder vind je meer informatie over deze wandelroute en een link om de route te downloaden.

Ga naar de downloadpagina voor de wandelroute Heuvelrugroute Austerlitz.

Austerlitz, die kleine enclave tussen uitgestrekte bossen, heeft zijn bestaan te danken aan de Franse troepen die hier kort na 1800 gelegerd waren. Vanaf dit dorp loop je door het bos naar de heide op landgoed Heidestein en vervolgens langs een minibeekje naar de rand van de heuvelrug, waar je even kunt ruiken aan de Stichtse Lustwarande. Een lint van prachtige landgoederen met grootse landhuizen, omringd door parken met indrukwekkende woudreuzen. Je loopt verder door veel bos en via een schaapskooi.

Bijzonderheden van de Heuvelrugroute Austerlitz:

  • De route is 17 km lang.
  • Start is in Austerlitz. U kunt de wandeling ook beginnen bij station Driebergen-Zeist.
  • Een groot deel van de route is onverhard dus ongeschikt voor minder validen.
  • De hond mag niet mee.
  • Er zijn een gratis routebeschrijving en GPS-track van deze wandeling beschikbaar.
  • Voor abonnees van Wandelzoekpagina is er een topografische wandelkaart van deze wandeling.

Het theehuis op landgoed Klein Heidestein. – Foto: Ad Snelderwaard
 


Angela Groenbos
Door
Angela Groenbos

Angela schrijft de tuinverhalen voor Landleven. Daardoor komt ze in de mooiste landelijke tuinen van Nederland. Overal neemt Angela wel ideeën mee die ze in haar eigen tuin wil toepassen. Dat is nog wel een project in ontwikkeling: rond haar woonboerderij verschijnen nu de eerste borders en ze is dit jaar enthousiast begonnen met een moestuin. Wat Angela nog mist aan kennis compenseert ze ruim met enthousiasme voor alles wat groeit en bloeit. Haar vingers zijn nog niet groen, maar zien wel regelmatig zwart van tuinaarde.