Borders als boeketten in De Hazelhof

Borders als boeketten in De Hazelhof

Tot ver in het najaar is de tuin van Ton van Wijtvliet een pracht om te zien: knalrode wingerd, bomen getooid in geel, rijpende pompoenen in oranje en de laatste paarse roos die haar schoonheid toont. Op een steenworp afstand van de Belgische grens creëerde hij dit paradijs voor tuinliefhebbers.

De tuin van Ton laat zich omschrijven als formeel met landschappelijke elementen. Er zijn verschillende ’tuinen’ op het erf te vinden: de vijvertuin, de schaaktuin, de witte tuin, de bloementuin, de notenboomgaard, de fruitboomgaard en de moestuin. Tussen de strakke taxus-, buxus- en beukenhagen blijft de tuin altijd luchtig en ruim aanvoelen.

De hele reportage over deze tuin lees je in Landleven 9 2014.

Tuin ‘De Hazelhof’ heeft een paar keer per jaar open tuindagen. Kijk op www.dehazelhof.nl voor de kalender. Ton van Wijtvliet ontwerpt tuinen door heel Nederland en verkoopt tevens unieke antieke en brocante eyecatchers voor in de tuin, vaak uit België of Frankrijk. Op www.tuinbrocante.nl lees je er alles over.


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.